Daily Archives: 20 Dhjetor, 2016

Kur shqiptarët vranë dy konzuj rusë

daut

 

Serbia dhe Mali i Zi u ndanë të paknaqura me rezultatin e luftërave ballkanike pasi që nuk i morën të gjitha tokat shqiptare siq planifikuan së bashku me Greqinë. Krijimi i shtetit shqiptar ishte problem i madh për lëvizjen pan sllave. Serbisë nuk iu lejua të ngopej me toka shqiptare dhe ajo vendosi të zgjerohej duke e përfshirë territorin e Bosnjë dhe Hercegovinës dhe për këtë arsye e organizoi vrasjen e Franc Ferdinandit në Sarajevë.