Monthly Archives: Shkurt 2017

Kush ishte Shaban Polluzha, sipas CIA’s (VIDEO)

Cia

Në këto dokumente tregohen disa detaje interesante të figurës së Shaban Polluzhës.

Kush ishte heroi nga Drenica, sipas CIA’s?

Shikojeni videon.

Sulejman Uglanin falënderoi Presidentin Thaqi për në pritje!

20170223_124033-768x576

 

Kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak dërgoi letër mirënjohjeje Presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në të cilën thuhet:

Presidenti Thaçi priti përfaqësues të Këshillit Nacional të Boshnjakëve të Sanxhakut

16832055_10212053887083618_8941661033831247383_n

 

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka pritur sot në takim një delegacion të Këshillit Nacional Boshnjak të Sanxhakut të kryesuar nga Sulejman Ugljanin.

Thaçi: Shaban Polluzha dhe Mehmet Gradica binom i rezistencës së kryengritjes së parë antikomuniste në Evropën Juglindore

16807535_1381239781946377_5275258346270293254_n

Komandanti Shaban Polluzha mbetet  një  nga figurat historike që  bëri emër në emër të mbrojtjes së shqiptarëve dhe  vendbanimeve të tyre  në periferi të Kosovës, kur u rrezikuan nga sulmet e çetave të  ndryshme serbe gjatë Luftës së Dytë Botërore.

72 VJET NGA VRASJA E HEROIT TË KOSOVËS DHE SANXHAKUT, SHABAN POLLUZHA

Shaban polluzha

Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ishte vrarë Shaban Polluzha, njëri ndër komandantët më të njohur të zonës së Drenicës gjatë Luftës së Dytë Botërore.

72 VJET NGA VRASJA E HEROIT TË KOSOVËS DHE SANXHAKUT,SHABAN POLLUZHA

Shaban polluzha

Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ishte vrarë Shaban Polluzha, njëri ndër komandantët më të njohur të zonës së Drenicës gjatë Luftës së Dytë Botërore.

RRETHANAT ARSIMORE NË PREFEKTURËN E MITROVICËS GJATË LUFTËS SË DYTË BOTËRORE DHE ROLI I AQIF BLYTËS NË HAPJEN E SHKOLLËS SHQIPE NË PAZAR TË RI (II)

Fazli Hajrizi. Konferenca

  Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë. 

Filmi që tregon krimet e Dikoviqit në Kosovë, i ndaluar në Serbi

Dinkoviq

Për këtë arsye ai do të jepet në sajtin dhe në kanalin e youtube të Fondit për të Drejtën Humanitare, sot, më 21 shkurt.

Rahiq për betejën për Karanovcin e dikurshëm: Kraleva e sotme dikur ishte e shqiptarëve!

Rahiq

 

Sipas autorit Esad Rahiq, krahina e Sanxhakut, si një rajon transversal, kurrsesi nuk ka mund të jetë i anashkaluar nga ndodhitë gjatë kohës së Kryengritjes së Parë serbe, sepse krerët e kryengritjes serbe ishin të vetëdijshëm se pikërisht nëpër këtë territor kalon lidhja në mes Bosnjës dhe Hercegovinës dhe Perandorisë Osmane, dhe se vetëm nëpër territorin e Sanxhakut mund të vijnë në kontakt të ngushtë me Malin e Zi dhe Kosovën.

Në Serbi shtim të popullsisë ka vetëm në Luginë të Preshevës dhe Sanxhak

I A

 

Enti i Statistikave Shtetërore të Serbisë parashikon se vetëm komunat shqiptare dhe boshnjake do të kenë rritje të numrit të popullsisë në tridhjetë vitet e ardhshme. Ndërsa qytet e mëdha të Serbisë si Beogradi, Novi Sadi dhe Kragujevci do të kenë rritje falë migrimeve të popullsisë, e jo si rezultat i natalitetit.