Daily Archives: 19 Mars, 2017

E vërteta ëshët i vetmi ilaq për respektim të dyanashëm

 

Po  e botojmë reagimin e tetorit të vitit 2012 të Shoqatës së Historianëve të Sanxhakut në lidhje me shkrimet kritike ndaj vendosjes së Pllakës përkujtimore të  Aqif Blytës në qendrën e N Pazarit.

Në e-mail adresën e portaleve të Sanxhakut kishte arritur një letër e Shoqatës së Historianëve të Sanxhakut e nënshkruar nga dr. Rexhep Shkrijel.

Hapja e shkollave shqipe në Mitrovicë dhe në fshatrat përreth gjatë periudhës 1941-1944

Hapja e shkollave shqipe.

 Rethanat arsimore në prefekturën e Mitrovicës gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe roli i Aqif Blytës në hapjen e shkollës  shqipe në  Pazar të Ri ( pjesa e V)

 

(Kumtesë në konferencën shkencore të 21.janarit 2017,kushtuar përvjetorit të 72 të vrasjës se Aqif Blytës e Ahmet Dacit,mbajtur në Prishtinë)

Mali i Zi vazhdon spastrimin etnik të shqiptarëve autokton (video)

Eigrimi nga Mali I Zi

Terrori dhe represioni shtetëror malazez detyron shpërnguljen së shqiptarëve nga Mali i Zi. Kështu, shteti kriminal malazez spastrimin e dhjetëra vendbanime që nga Plava e Gucia, Malësia, Kraja dhe Ulqini.