Daily Archives: 14 Prill, 2017

Popullsia e Sanxhakut sipas autorëve të huaj dhe vendas

1

 

Se deri ku shtrihen fiset e veriore shqiptare  në ish-territorin otoman të quajtur “Sanxhaku i Novi Pazarit” , i cili në atë kohë, ishte në kuadër të Vilajetit të Kosovës, shkruan  shumë autorë të huaj por edhe vendas. Në këtë artikull, ne kemi paraqitur disa nga  shkrime të autorëve si: Theodore Iphen, Georg fon Gyurkovics, Gaston Gravje, Sami Frasheri, Dr. Milisav Lutovac, Andrija Joviçeviq, Jovan Cvijiq, Frok Zefi, e të tjerët.