Daily Archives: 26 Korrik, 2017

Thaqi za N1: Kriza na Balkanu nije gotova, Srbija uzrok

taci

Predsednik Kosova Hašim Tači kaže da kriza u regionu i dalje postoji i kao uzrok problema vidi Srbiju koja, kako je rekao, još nije prošla “kroz denacifikaciju svoje politike i ‘demiloševićizaciju'”.

 

Origjina shqiptare e Ataturkut

Ataturku
Kur një njeri hyn në histori, ashtu si hyri Mustafa Qemal Ataturku, patjetër që të gjithë do të merren me biografinë e tij. Që Mustafa Qemal Ataturku ishte shqiptar këtë nuk e mohojnë dot faktet historike. Por dhe për këtë figurë ka pasur pretendime të ndryshme për t’a përvetësuar. Turqit nuk e pranojnë dot që një njeri si ai, njeriu që reformoi Turqinë, të kishte origjinë shqiptare. Por fakt ishte që Ataturku dinte shqip dhe pati një interes të veçantë për zhvillimin e Shqipërisë e tregojnë faktet historike. Kanë hyrë në histori marrëdhëniet e tij me mbretin Zog dhe veçanërisht fakti që ai e mendonte si një regres të Shqipërisë kthimin në monarki.