Daily Archives: 27 Korrik, 2017

  Husein  Zatriqi  i ndjerë: Në Haxhet humbën jetën  njerëzit  të cilët ishin në rrugën e drejtë të perëndisë!

acif-streljanje

 

Një nga njohësit më të mirë të  historisë luftës rrethit të Pazarit Të Ri (Novi Pazarit)  ishte i ndjeri  Husein Zatriqi- Ceno(1922-2001). Ky pazaras   ishte një rrobaqepës me profesion  nga para , ndërsa  pas luftës ka punuar si nëpunës  deri në pensionimin e tij. Me paraqitjen e lëvizjes kombëtare boshnjake në fillim të viteve ’90 të shekullit të kaluar, Huseini  u përfshi menjëherë në punën e Partisë  për Veprimit Demokratik  (SDA) dhe u bë presidenti i parë i Këshillit  Komunal të PAD –it  në Novi Pazar. Ishte  i pranishëm në sallën e kulturës, kur më 11 maj, 1991. Këshilli  Kombëtar Mysliman i Sanxhakut (MNVS) pas vdekjes rehabilitoi Acif Effendi-un dhe të gjithë veteranët e Novi Pazarit nga Luftës së Dytë Botërore. Husein Zatriqi ishte njohësi  më mirë i karakterit dhe veprës së  Acif Effendiut  dhe me këtë   raste   shkroi biografinë e tij, e cila për herë të parë u lexua para   sallës  së mbushur të Qendrës Kulturore. Falë atij opinioni i Sanxhakut   mori njohuri dhe disa   fotografi  me vlera të  Aqif Effendi Blytës.