Monthly Archives: Gusht 2017

Marshimit në Haxhet të Pazarit të Ri i bashkohet edhe delegacioni i BI e Kosovës !

shehidska dova

 

Nga  data 28. 11. 1944 deri më  21. 1. 1945 pushteti serbo-komunist likuidoi  mbi 2.000 qytetarë të respektuar të  Pazarit të Ri, Senicës dhe Tutinit, të cilët i varrosën në  Vakëfin “Mearif”  në Haxhet, aktualisht  lagje e  Pazarit të Ri (Novi Pazar).

“KOSOVA PËR SANXHKUN” URON BASHKËSINË ISLAME DHE BESIMTARËT ISLAM TË SANXHAKUT ME RASTIN E KURBAN BAJRAMIT

logo 2

 

Kryetari OJQ   “Kosova për Sanxhakun”  Ismet Azizi, me rastin e festës së Kurban Bajramit ka uruar Bashkësinë Islame në Sanxhak dhe qytetarët e besimit islam . Në mesazhin e urimit thuhet:

Deshmi e nënkolonelit amerikan Sherman Miles: Masakrat serbe ndaj shqiptarëve në Kosovë dhe Mal të Zi, me 1919

Në foto Milliq Kërrsta, një kirmnil famëkeq serb i cili kishte vrarë shumë patriotë shqiptarë që kundërshtonin regjimin serb, sidomos në rajonin e Dukagjinit, gjatë viteve 1919-1935

Në përputhje me udhëzimet tuaja telegrafike, unë kam hetuar, aq sa është e mundur, masakrat serbe ndaj shqiptarëve në Mal të Zi, Nënkolonel Sherman Miles i dërguari i Depertamentit të Shtetëve të Bashkuara.

Hitleri dëshiron një Shqipëri, e cila do të ishte e pavarur sipas iniciativës së saj

AT-WSTLA 3.3.1.FC.135/2

Çfarë thonë institucionet gjermane për historinë shqiptare 1941-1944; raporti i diplomatit shëtitës nga misioni special në juglindje të vendit tonë, Herman Nojbaher: “Nëse guxoj për të gjykuar, Mehdi bej Frashëri është njëri ndër themelonjësit e kategorisë së re të drejtësisë ndërkombëtare. Ai më propozoi që Gjermania të pranonte neutralitetin e Shqipërisë. Sipas fjalës së tij, do të kishte të bënte me një “neutralitet garant”. Kështu, Shqipëria i konsideron forcat e armatosura gjermane, që vetëm nevoja ushtarake i ka sjellë në vend, si mysafirë, pa dëme për pavarësinë e saj në mes të palëve ndërluftonjëse…”

Shqiptarët e Malit të Zi ruajnë kulturën e traditën në një formë të veçantë (VIDEO)

muzeu

Shqiptarët në Mal të Zi kanë një pasuri etno-kulturore që në disa zona ruhet dhe kultivohet.

 

“Milicia vullnetare antikomuniste” dhe ajo “myslimane” e Sanxhakut 1941-1944 !

vulnetari-Velike

 

“Milicia myslimane” është emërtim për grupet e pavarura lokale të armatosura në fshatrat e banuara me shqiptarë dhe boshnjakë në Sanxhak, gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Ulqini pranon nga MAShT-i tekstet e Abetares për fatosat shqiptarë në Mal të Zi

Agim Berdyna

Në kuadër të përpjekjeve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për të siguruar tekste shkollore për shqiptarët në Mal të Zi dhe Luginë të Preshevës, zv/ministri i Arsimit, Agim Berdyna, në Ulqin ia dorëzoi tekstet e Abetares për fatosat shqiptar në Mal të Zi, kryetarit të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, Genci Numanbegu, i cili njëherit është edhe deputet në Kuvendin e Malit të Zi.

Lajiq: Nuk na duhet një shtet si Kosova, të cilin nuk e duan as vetë kosovarët

ljajic-kosovo-696x469

Nënkryetari i Qeverisë së Serbisë, Rasim Lajiq, mendon se konflikti i ngrirë për Kosovën nuk i konvenon Serbisë dhe si zgjidhje ai ka propozuar “normalizimin pa njohje”, transmeton Koha.net.

Gjeti paratë në vlerë 100 000 euro, i ktheu paratë, dhe u pasurua!

Bakic

I ndjeri gjyshi im Salih Bakiq u nis  me djalin e tij  Osmanin me kali te bardhe  për Tutin, për të përfunduar disa pune qe kishin. Shkuan herët ne mëngjes me qellim qe t’i kryejnë ma herët dhe  për  t’i përfunduar punën dhe të kthehet në mes të ditës.

IA OFROJNË SANXHAKUN BOSNJES E BOSNJA NUK E DO

Naser Bakiq

KËSHILLI NACIONAL BOSHNJAK E SHPIE SANXHAKUN NË HUMNERË

Dëshiroj ta flas të vërtetën se ajo është ushqim për shpirtin tim dhe nuk më intereson se kujt do t’i pëlqej dhe cka do të më thot dikush për tekstet e mija . Më duhet të flas kur e shoh që Këshilli Nacional Boshnjak orienton në rrugë të gabuar . NË HUMNERË !