Daily Archives: 27 Gusht, 2017

Shqiptarët e Malit të Zi ruajnë kulturën e traditën në një formë të veçantë (VIDEO)

muzeu

Shqiptarët në Mal të Zi kanë një pasuri etno-kulturore që në disa zona ruhet dhe kultivohet.

 

“Milicia vullnetare antikomuniste” dhe ajo “myslimane” e Sanxhakut 1941-1944 !

vulnetari-Velike

 

“Milicia myslimane” është emërtim për grupet e pavarura lokale të armatosura në fshatrat e banuara me shqiptarë dhe boshnjakë në Sanxhak, gjatë Luftës së Dytë Botërore.