Daily Archives: 30 Gusht, 2017

Marshimit në Haxhet të Pazarit të Ri i bashkohet edhe delegacioni i BI e Kosovës !

shehidska dova

 

Nga  data 28. 11. 1944 deri më  21. 1. 1945 pushteti serbo-komunist likuidoi  mbi 2.000 qytetarë të respektuar të  Pazarit të Ri, Senicës dhe Tutinit, të cilët i varrosën në  Vakëfin “Mearif”  në Haxhet, aktualisht  lagje e  Pazarit të Ri (Novi Pazar).

“KOSOVA PËR SANXHKUN” URON BASHKËSINË ISLAME DHE BESIMTARËT ISLAM TË SANXHAKUT ME RASTIN E KURBAN BAJRAMIT

logo 2

 

Kryetari OJQ   “Kosova për Sanxhakun”  Ismet Azizi, me rastin e festës së Kurban Bajramit ka uruar Bashkësinë Islame në Sanxhak dhe qytetarët e besimit islam . Në mesazhin e urimit thuhet:

Deshmi e nënkolonelit amerikan Sherman Miles: Masakrat serbe ndaj shqiptarëve në Kosovë dhe Mal të Zi, me 1919

Në foto Milliq Kërrsta, një kirmnil famëkeq serb i cili kishte vrarë shumë patriotë shqiptarë që kundërshtonin regjimin serb, sidomos në rajonin e Dukagjinit, gjatë viteve 1919-1935

Në përputhje me udhëzimet tuaja telegrafike, unë kam hetuar, aq sa është e mundur, masakrat serbe ndaj shqiptarëve në Mal të Zi, Nënkolonel Sherman Miles i dërguari i Depertamentit të Shtetëve të Bashkuara.