Monthly Archives: Tetor 2017

PËRSHTYPJE NGA MANIFESTIMI TRADICIONAL I ROZHAJËS “ORA E MALEVE”

23130656_1880422915306588_4062718177329705867_n

 

Me ftesën e z. Ali Daci, themeluesit dhe drejtuesit prej nëntë vitesh të këtij manifestimi, mëngjesin e 28 tetorit morëm rrugën për Rozhajë ti bashkohemi edicionit të saj të nentë bashkë me dy miqtë e mij bashkëudhëtarë: profesorin e gjeografisë njiherit kryetar i Organizatës “Kosova për Sanxhakun” Ismet Azizi, dhe poeten e miken time të dashur, Safete Rexhepin.

 

Poezi, pikturë e film në Rozhajë (video)

Royhaje , Ora e Malave

Poezi, pikturë e film në Rozhajë Në Rozhajë u dëgjua gjuha shqipe, për mes poezive dhe fragmenteve të filmave shqip.

Rozhaja, aty ku shqipja gjallon në bukurinë e saj

Royhaje , Ora e Malave

Teksa mendoja të shkoja në Rozhajë, një ftesë e ardhur nga miku im Ali Daci, e para gjë që më mundonte ishte rrugëtimi. Do të gjarpëroja përmes tre kufijve për të mbërritur në një copëz të Tokës sime.

Jovanoviq: Para zgjedhjeve të hapim dialogun për pajtim me Kosovën

jovanovic

Lideri i Partisë Demokratike Liberale të Serbisë, Çedomir Jovanoviq ka thënë se thirrja për zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare “do të mund të shkaktonte kaos” në jetën politike në Serbi.

Në Rozhajë u mbajt edicioni i nëntë i Manifestimit Tradicional letrar ” Ora e Maleve”

Royhaje , Ora e Malave

“Ora e Maleve”  një manifestim madheshtor. 28.10.2017 ditë e mbushur plot art dhe kulturë. Atmosfere e mrekullueshme për gjithë qytetin.. Natyrës së rrallë ju bashkangjit dhe atmosfera artistike, artiste, poete, shkrimtare të spikatur të trojeve tona.

 

 

Qytetarëve të Sanxhakut t’iu sigurohën mekanizma për ekzistencën politike

Uglanin

 

Këshilli Kombëtar Boshnjak sot mbajti seancë të posaçme për ta shënuar Ditën e vetvendosjes për nderë të referendumit të qytetarëve të Sanxhakut, të mbajtur nga 25 deri mëë 27 tetor 1991.

Serbia ta pranojë Kosovën,të përqendrohet në Krahinën e Preshevës,Vojvodinë dhe Sanxhak!?

Refik HASANI_2017

 

Nëse me njohjen e  Prishtinës nga Beogradi, faktori politik dhe ushtarak supozon se mbyllet kaptina,, problem për çështje të hapura me Serbinë”, gabojmë rëndë se në kuadër të Republikës është mbetur edhe Vojvodina si  ish-njësi e barabartë e Jugosllavisë. Me këtë vetëm nënkuptohet të fillohet një periudhë e ridefinimit, rregullimit të brendshëm të shtetit të Serbisë. Raporti Serbi dhe shqiptarët e tri Komunave ku më 1 e 2 mars të vitit 1992  u mbajtë referendumi për një autonomi territoriale dhe me të drejtë bashkangjitje me Kosovën amë. Vojvodina si  ish-njësi e barabartë në këtë  duhet ti përcaktoj lidhjet me Serbinë dhe çfarë statusi kërkojnë të kenë në këtë Hungarezët. Rajoni i Sanxhakut i banuar me popullatë dërmuese Boshnjake.Vetëm pasi të gjinden zgjidhje për këto tri rajone apo krahina,atëherë duhete konsideruar mbyllja e çështjeve të hapura të Republikës së Serbisë.

Memorandumi i Vasa Çubriloviqit aktualisht po implemtohet në Sanxhak!

bnv

 

Portali zyrtar i Këshillit Kombëtar Boshnjak pretendon se  memorandumi i Vasa Çubriloviqit,  është aktualizuar ndaj popullatës së Sanxhkaut. Andaj e ka parë të rëndësishme ta njoftoj popullatën dhe opinionin e me projektin e Çbriloviqit për dëbimin e shqiptarëve .

Tutini komunë serbe, komunë në Serbi apo komunë e Serbisë?

Pamje nga  varrimi i Shemsudin Kuçeviqit

Reagim në lidhje me shkrimin e portalit gazetaexpress: Reagimi i çuditshëm i Presidentit Thaçi për vdekjen e Kryetarit të Tutinit.

“Sandžaklije”, donio bih vam ja bosanska bicikla, da sam znao da se na to palite

Hako Duleviq
 

Aneksija Sandzaka i posrbljavanje poturčenih – međusobno zavađenih – Bošnjaka

Halalim im fabrike i aerodrome u Srbiji, i uz to još i vrijeđanje inteligencije, u ime svih nas koji puno više od pravljenja mantija i ćevapa znamo i umijemo…