Daily Archives: 2 Tetor, 2017

Edhe një krim i policisë serbe në Sanxhak !

BNV-novi-logo-620x400-300x194

Këshilli Kombëtar Boshnjak shpreh keqardhjen të thellë për vdekjen e Fahrudin Skarepit nga Tutini, i cili u vra nga i polici serb, më 30 shtator 2017, në Tutin rreth orë një pas mesnate, thuhet në  komunikatën për  mediat të Këshillit Kombëtar Boshjak.

Leo Freundlich për krimet serbe gjatë pushtimit të Vilajetit të Kosovës

Albanian_refugees_of_the_Balkan_Wars_heading_to_Turkey
Shpërthimi i Luftës ballkanike në vitin 1912, ( e drejtuar nga Serbia, Greqia dhe Bullgaria aleate të Rusisë, që ushqeheshin nga nacionalizmi i skajshëm serb), kishte për qëllim ndarjen e tokave shqiptare. Vilajeti i Kosovës ishte dhuratë për Sebinë, e dhuruar nga fuqitë e mëdha, e cila filloi planet për zhdukjen e shqiptarëve.