Daily Archives: 9 Nëntor, 2017

Çfarë tha për shqiptarët deputeti serb Dragisa Lapcevic, më 6 shkurt 1914?

dragisa-lapcevic-m-euml-6-shkurt-1914_

Dragutin Dragisa Lapcevic (1867–1939) ishte politikan, gazetar dhe historian serb. Ishte edhe kryetari i parë i Partisë Socialdemokrate të Serbisë dhe deputet në Parlamentin e Kuvendit të Serbisë dhe se si shqiptarët janë ata që kanë ndihmuar çlirimin e serbëve.

The Sandžak: A History

TheSandzak-ahistory_zps560507ad-600x330
Një libër që në mëyrë të konsiderueshme përmbanë edhe historinë e shqiptarëve.
Autorë të librit janë Kenneth Morrison dhe Elizabeth Roberts. Morrison është profesor në ‘De Montfort University’ në Leicester (Angli) kurse Roberts është diplomate dhe hulumtuese e njohur shkencore për Ballkanin.