Daily Archives: 13 Nëntor, 2017

“Serbi e Vjetër” apo  “Shipni e Vjetër” ?

hakif

Ne më 1912 termin “Shipni e Vjetër”, politikisht, johistorikisht e bartem kah deti dhe ua lëshuam shpinën sllavëve të na përplasin kah të duan. Emrin “Shipni e Vjetër” duhet ta ruajmë, por roja mbetet e sigurt nëse trojet e saj mbesin në plisa, e jo t’i lëshojmë trojet tona, t’u na shfarosë serbiani me fshesë, t’u e kolonizuar katund për katund në etapa e pa fund”.

Të premten në Tiranë: PREZANTOHEN VEPRAT E AUTORËVE SHQIPTARË NGA MZ

Poster-219x300

Akademia e artit dhe shkencave të Shqipërisë, Muzeu historik kombëtar në Tiranë, Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e të drejtave të pakicave dhe Bashkimi i krijuesve shqiptarë në Mal të Zi do të organizojnë të premten, me 17 nëntor, prezantimin e krijuesve shqiptarë nga Mali i Zi.