Daily Archives: 2 Dhjetor, 2017

Takimet e dy qeverive do të duhej të prodhojn efekte të matshme!

Refik HASANI_2017

Takimi i dy Qeverive i mbajtur dje e sot, por ishte paralajmëruar të mabhet më 24 prill të këtij viti.Shtyerja e këtij takimi nuk është çështja.Por tema është: Sa arritën këto dy Qeveri të reflektojn jo vetëm për Republikën e Kosovës dhe ate të Shqipërisë por edhe për shqiptarët jashtë këtyre dy shteteve por edhe diasporën anë kënd globit.Në këtë rast sa është trajtuar jo vetëm në këtë takim por në të gjitha taakimet e përbashkët të dy qeverive dhe sa e cilat efekte të matshme kan ndikuar në krahinën e mbetur nën administrimin e Serbisë,që përfshin Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë. Sa pika jan trajtuar dhe cilat jan ato. Së paku pse nuk është dënuar diskrimimin përmesë një kokluzioni të përbashkët të dy Qeverive dhe dy Parlamenteve