Monthly Archives: Shkurt 2018

73 vite nga rënja heroike e Heroit Kombëtar Shaban Polluzha

Shan Polluzha

 

Më 21.2.2018, bëhen 73 vite nga rënja heroike e Heroit Kombëtar Shaban Polluzha. Shaban Polluzha ka lindur në vitin 1871 në Polluzhë. Shaban Polluzha rrjedh nga një familje me gjendje ekonomike mesatare.

Emigracija i asimilacija Sandžaklija!

safe_image

 

Zbog izraženog nataliteta Muslimana u Sandžaku, Srbija i Crna Gora nastoje godinama napraviti život nepodnošljivim za muslimane albanske i bošnjačke nacionalnosti!

Gazeta “Kosova” (1932)

Harta etnike
“Kosovar, ki mendjen”
Gayeta kërkon një mobilim dhe përkushtim më të madh në radhë të parë të vet kosovarëve: “Krijimi i Jugosllavisë Federative ty Kosovë po të gjen me duar në gji e më sy në gjumë.

Plavë Guci – MAGJIA E PLAVES DHE GUCISE PJESA 2

Bukuritë e Plavës, Gucisë, Vuthajve, Nokshiqit….(Pjesa e Parë)

Bilall ( Biko) Dreshaj ( Drešević) Pazari (1910-1987)

Bilall (Biko)Dreshaj

Bilall ( Biko) Drshaj ( Dresevic) Pazari (1910-1987) ndrroi jetë në Adapazar Turqi

Mediat kroate u publikojnë faktet: Babai i Serbisë moderne ishte shqiptar

Karagjorgje

Pas një shkrimi gjatë ditës së djeshme me anë të së cilit mediat kroate ia rikujtuan Serbisë hartën e vitit 1878 pa Kosovën, ato nuk janë ndalur me kaq.

Boshnjakët kërkojnë më shumë vende në institucione (VIDEO)

baliq

Boshnjakët e Vitomiricës janë të pakënaqur me gjendjen aktuale, ndërkohë që mburren me të kaluarën që u renditën në krahë të shqiptarëve gjatë viteve të ’90-ta.