Daily Archives: 2 Qershor, 2018

Hoti (fis)

Hoti

 

Hoti është një fis historik dhe nënndarje e Malësisë, krahinë kjo e ndarë ndërmjet Malit të Zi dhe Shqipërisë.

Dëshmia e rrallë nga libri i autorit serb në vitin 1877: Si i dëbuam dhe vramë arnautët (shqiptarët) nga Nishi

Albanian_refugees_of_the_Balkan_Wars_heading_to_Turkey

Shkrimtari dhe përkthyesi nga Suedia, anëtar i Kreyesisë së Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe nënkryetar i saj, Hamit Gurguri,  nga gjuha serbe në gjuhën shqipe ka përkthyer librin e autorit serb Dimitrije Mita Petroviq me titullin në origjinal “Borbe u Toplici 1877 – 1878” (shqip: Luftimet në Toplicë 1877 – 1878”).