Daily Archives: 27 Korrik, 2018

Lajiq për Statusin e Kosovës: Çdo përfaqësues i mëvonshëm i shqiptarëve  është më radikal sesa ai i mëparshmi

Rasim_Ljajic_2011-mc.rs_-780x439-640x360

 

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Tregtisë ,  Ministri dhe  Turizmit Rasim Lajiq  ishte  musafir i ditarit TV në RTS , ka  ku ai foli në lidhje me statusin e Kosovës.

Dr. Uglanin ngushllon presidentin Thaqi

Uglanin Hashimi

 

Me rastin e vdekjes së Ademi Demaçit, kryetari i Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve dr. Sulejman Uglanin ngushëlloi   Kryetarin e Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në të cilin  thotë:

Ceremonia shtetërore për varrimin e Adem Demaçit

adem-demaci (1)

Prishtinë, 26 korrik – Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka marrë vendim që Adem Demaçi të varroset me ceremonitë më të larta shtetërore dhe ka emëruar Këshillin Organizativ për organizimin e ceremonisë së varrimit.

Ka ndërruar jetë veprimtari i çështjes kombëtare shqiptare, Adem Demaçi.

adem-demaci (1)

 

 

“Mësuesi ynë i madh, burri i madh i këtij vendi, i cili ia dha Kosovës 28 vjet të tij nëpër kazamatet e Jugosllavisë, ka ndërruar jetë. Ai është ndarë sot nga ne fizikisht, por jeta dhe vepra e tij do të lartësohen për aq kohë sa kombi shqiptar dhe shqiptarët në përgjithësi do të kenë jetë”, ka thënë Haliti.