Daily Archives: 10 Nëntor, 2018

Memorandum i Intelektualëve Shqiptarë të Kosovës për kancelaritë perëndimore

OKB

Drejtuar

-Kombeve të Bashkuara:

-Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara;

-BE-së dhe instancave të saj;

-Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Presidentit të saj;

-NATO-s dhe OSBE-së;

-Presidenteve e Presidentëve; Kancelareve e Kryeministrave të të gjitha shteteve Perëndimore;

 

Albin Kurti me rastin e 100 vjetorit të Komitetit për Mbrojtjen Kombëtare të Kosovës (KMKK).

kurti

Një shekull më parë, më 7 nëntor të vitit 1918, u vendos në Shkodër Komiteti për Mbrojtjen Kombëtare të Kosovës (KMKK).

Lirim Gashi: LETËR ALEKSANDËR VUÇIQIT / PISMO ALEKSANDRU VUĆIĆU

aleksandar-vucic2

Zotëri Vuče, ti shumë ngadalë dhe me zemër të thyer po e ndërron qimen, por edhe veset e vjetra që ende po ta mbajnë të tkurrur dorën e zgjatur të pajtimit ashtu siç e mban të tkurrur turpi dorën e lypsarit disa centimetra para cakut.