Monthly Archives: Dhjetor 2018

5 milion turq me prejardhje shqiptare mund të mësojnë shqip në 8 vjeçare

Shykyr

Minoriteti shqiptar në Turqi sipas shumë studiuesve shkon deri në 5 milion persona. Të shumtë janë personalitetet turke që ka deklaruar se janë shqiptar, duke filluar nga futbollisti Hakan Shukur apo ish-shefi Shtabit të Ushtrisë turke.

Sanxhaku vetëvendos për fatin e vet!

Okupacija

 

 

Përfshirja e Sanxhakut në territorin e Mbretërisë SKS është kryer pa vullnetin dhe kundër interesave të qytetarëve të Sanxhakut

PROPAGANDË DESTRUKTIVE PËR QËLLIME PROPAGANDISTIKE DHE AGRESIVITETI PSIKOLOGJIK

isuff

Serbët dhunuan shqiptaren shtatë vjeçare, Ramize Murtezi Shala këtë dhimbje e sjellë nëpërmjet romanit

promovimi . Ramize Murtezi Shala

 

Sonte në librarinë Dukagjini është bërë promovimi i librit “Unë e përdhunuara” e autores Ramize Murtezi Shala. Libri flet për betejën jetësore të një nëne të përdhunuar gjatë luftës bashkë me dy vajzat e saj, njëra 10 e tjetra 7 vjeçare, për ta sjellë drejtësinë në vend dhe betejën për ta thyer heshtjen. Një libër ky i bazuar në ngjarje të vërtetë, histori të transmetuar edhe në disa dokumentarë në RTK, të realizuara nga autorja.

 

 

Nga Danubi i ftohtë, dolën frigoriferët me gra e fëmijë shqiptarë

ceda

A thua në kohët e krimeve që i kemi bërë në Kosovë, kishim larguar dallimin dhe kemi bërë ata të cilët gjatë Luftës së Dytë Botërore vrisnin 50 veta nga njerëzit tanë për një gjerman të plagosur dhe 100 të vrarë për një pushtues të vrarë.

 

 

Trump: Koha për një marrëveshje Kosovë – Serbi

thaci

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka bërë thirrje që Kosova dhe Serbia të shfrytëzojnë kohën e duhur për të arritur një marrëveshje pajtimi ndërmjet tyre.

 

Shtetet e BE-së në OKB: Ushtria e Kosovës e drejtë dhe sovrane

okb

8 Shtetet anëtare janë bërë bashkë për të përkrahur themelimin e Ushtrisë së Kosovës

Kongresmeni Engel: BE-ja t’ua liberalizojë vizat kosovarëve menjëherë, jo në vitin 2020

Eliot Engel

Kongresmeni amerikan, Eliot Engel është deklaruar për ushtrinë e Kosovës, taksën ndaj Serbisë dhe liberalizimin e vizave.
Kongresmeni amerikan, Eliot Engel vlerësoi se shumë gjëra të mira kanë ndodhur këtë javë në Kosovë, duke përmendur edhe formimin e ushtrisë së Kosovës.
Engel në një deklaratë dhënë për rtv21, e drejtoi gishtin nga Serbia duke thënë se është i zemëruar me të, pasi që ajo nuk po i përmbushë premtimet që i ka bërë dhe po tenton ta bllokojë Kosovën.

Kërstiq: “ Beteja për tokën në Serbinë jugore”

Орестије_Крстић

“ Njeriu më i vjetër  ballkanik dhe më konservativ dhe elementi i shëndoshë në  Evropë, shqiptari, është i lidhur ngushtë me tokën, me traditën e vet të prapambetur, me fanatizmin fetar dhe me tokën më të frytshme dhe më të mirë në territorin tonë

 

Me rastin e 100 vjetorit të themelimit  të  Mbretërisë së SKS dhe vazhdimit të projetit për  kolonizimit të  Kosovës dhe planet për shpërnguljen e shqiptarëve.

Franca e njeh Ushtrinë e Kosovës

Franca

Në tri gjuhë, në frëngjisht, në shqip e në serbisht, është shkruar miratimi i shtetit francez për Ushtrinë e Kosovës.