Daily Archives: 5 Januar, 2019

IBER  QOSJA  NACIONALISTI  SHQIPTAR I PESHTERIT I PUSHKATUAR PA GJYQ NGA HORDHIT KOMUNISTE SRBO SLLAVE

Braçak

Pas përfundimit  të Luftës së parë Botërore u formua Mbretëria Serbo –Kroate dhe Sllovene. Në këtë mbretëri krejtësisht sllave shqiptarët dhe as boshnjakët nuk gëzuan as të drejtat   njerëzore,  politike, ekonomike, kulturore e fetare, me një fjalë nuk i gëzuan të drejtat njerëzore. Përveç që nuk u trajtuan ashtu si duhet, shqiptaret e Kosovës dhe ata të Sanxhakut iu nënshtruan një  gjenocidi  sistematik të hartuar mire  nga  mbretëria e asaj kohe.