Monthly Archives: Qershor 2019

Kurti: Do të mundësojmë hapjen e arkivave në lidhje me historinë dhe civilizimin shqiptar që gjenden në Turqi

kurti

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, thotë se problemi më i madh aktual për Kosovën në rajon është qëndrimi agresiv i Serbisë. Sipas tij, “armiqësia potenciale e Serbisë ndaj boshnjakëve dhe shqiptarëve ende vazhdon dhe kjo e bën rajonin të jetojë në tension të vazhdueshëm”.

Shoqata “ Sali Çekaj” nga Gjermania përkrah shqiptarët e Sanxhakut

Turnir
 Diaspora shqiptare po dëshmohet se është shtylla kryesore e zhvillimit dhe forcimit të kombit. Përveç përkrahjes morale që ka shoqata “Kosova për Sanxhakun”, pas tre viteve nga themelimi nuk po mungon as përkrahja materiale.

Sali Berisha priti Ismet Azizin kryetarin e shoqatës “ Kosova për Sanxhakun” me bashkëpunëtor

64916320_1306442016183369_8537865827297263616_n

 

Sali Berisha zhvilloi takim me Ismet Azizin dhe bashkëpunëtorët e tij, Ali Daci dhe Nuradin Imeraj, mbrojtjes të të drejtave të mohuara të shqiptareve të Sanxhakut .

Prof Dr. Saili Berisha  ish president dhe ish kryeministër i Republikës së Shqipërisë,  tre decenie lider i Partisë Demokratik, dhe  deputet aktual në parlament, në  profilin e tij në facebok  shkruan:

 

Kreu i shoqatës u prit nga Presidenti Berisha

me presidentin

Tiranë : Sot më 24 qershor kreu i shoqatës ” Kosova për Sanxhkau” u prit nga Ish presidenti,  ish kryeminitri përkatësisht nga  deputeti aktual i Republikës së Shqipërisë Prof. Dr. Sali Berisha. Delegacioni që u prit nga Presidenti Berisha  ishte i përbërë nga Ismet Azizi kryetar, Ali Daci  nënkryetar dhe  Nuredin Ymeraj aktivist

Një shtyllë e Kosovës quhet Preshevë

I K

Prof. Ibrahim Kelmendi

Një shtyllë e Kosovës quhet Preshevë

VDGRAF Preshevë 2006

Lista “Vetëvendosje” e  S. Uglaninit kërkon dorëheqjen e Esad Xhuxhos

samoopredjeljenje-press-1024x7683795315424987556729

 

Lista “Vetëvendosje” e cila ka shumicën në Këshillin Nacional Boshnjak ka kërkuar sot nga Presidenti i Këshillit Nacional Boshnjak (KNB) Esad Xhuxho që  menjëhershme të jep dorëheqje të parevokueshme dhe të  kthej  mandatit e këshilltarit  të kësaj  liste sa më shpejt që të jetë e mundur.

 

PËRGJEGJËSIA POLITIKE E SHUMICËS NDAJ PAKICËS

N Draga

Diskursi politik

Ne botën e qytetëruar në rrethana të reja shoqërore në pluralizëm duhet eliminuar qasjen hegjemoniste e trashëguar nga koha e monizmit, sepse çdo popull  apo pjesë të ndara të tij, duhet të prezantohet me identitetin e vet politik, arsimor e kulturor, pa imponime duke respektuar standardët nderkombëtare, që janë në favor të barazisë qytetare e nacionale në nivel lokal dhe qendror,  që është përgjegjësi politike e shumicës ndaj pakicës për qendrueshmëri dhe respekt shoqëror si kudo në vendet me demokraci të konsoliduar

ALI DACI  NDEROHET ME TITULLIN QYTETAR NDERI I PEJËS !

Ali Daci qytetar ndero i pçejes

 

Shoqata ” Kosova për Sanxhakun”, anëtarësia dhe simpatizantët e saj,  kanë arsye të veçantë të jenë të lumtur dhe të nderuar nga komuna e Pejës me rastin e dekorimit të anëtarit të kryesisë Ali Daci, me titullin Qytetar Nderi të Pejës.

Kosova dhe Bosnja do të zhvillojnë ndeshje volejbolli në Novi Pazar ?

volejboll

 

Veprimet provokatore të kreut të Federatës së Volejbollit të Serbisë, në lidhje me  ndeshjen e përcaktuar miqësore të volejbollit në Palle (Republika Serbe), ka ngjallur reagime në Bosnje dhe Sanxhak.

Gjurmë Shqiptare – Kush po I provokon shqiptarët?! Asimilimi dhe zhdukja e një zone

Kush po i provokon shqiptarët e fshatit Martinaj në Mal të zi? Cili është projekti që synon asimilimin e tyre? Si humbën zona të tëra në Plavë dhe Guci? Çfarë fshihet pas dërgatave serbe në Shas, Rumi, por edhe në Shqipëri? Ndiqni videon e plotë të dokumentarit të ciklit ”Gjurmë Shqiptare” të gazetarit Marin Mema