Daily Archives: 1 Qershor, 2019

Rasim Ljajić  për Sanxhakun kërkon status  normal  e jo special

Rasim-657x350

 

Ministri i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit të  Serbisë, Rasim Ljajić   hodhi poshtë si një kërkesë të pabazuar të udhëheqësit të Partisë Aksionit  Demokratike   të Sanxhakut Sulejman Uglanin dhe Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve që Sanxhaku të fitoj  status special.

“Ne jemi malokë, ndërsa serbët civilë”

valon

Bërnabiqi, kryeministrja serbe, nuk tha asgjë të re apo ndryshe nga edukimi i saj i natyrshëm, edukim që ajo e ka marrë në familje, në popull, në shoqëri, në institucionet e shtetit të vet, dhe sidomos prej akademisë serbe të shkencave. Sepse arritja më e madhe shkencore e akademisë serbe, kontributi i saj botëror, ka qenë tema e spastrimit etnik.

 

“Banorët e Sanxhakut kërkojnë autonomi!” Sali Berisha mesazh për ndërkombëtarët

berisha-emis-770x433-750x430

Ish-kryeministri Sali Berisha ka reaguar pas nismës së Këshillit Kombëtar Boshnjak, i cili kërkon autonomi për banorët e Krahinës së Sanxhakut.

Me një postim në “Facebook”, ish-lideri historik i Partisë Demokratike, Sali Berisha shprehet se mbështet thirrjen e tyre, ndërsa i drejtohet edhe komunitetit ndërkombëtar që të pranojë kërkesën e tyre. Sipas Berishës, të drejtat e qytetarëve të kësaj krahine janë dhunuar dhe dhunohen vazhdimisht nga Beogradi.