Daily Archives: 12 Qershor, 2019

Fjalimi i Shaban Polluzhës në Dugapolanë të Peshterit në vjeshtën e vitit 1941

Saban_poluza

 

Lufta për mbrojtjen e Sanxhakut lindor në plan të parë kishte  karakter humanitar e njerëzor. Por, gjithashtu vullnetarët të prirë nga Shaban Polluzha i cili rreth vetës kishte komandat të rryer, përkrah tij kishte edhe  prijësit fetar Mulla Jakup Kombin, Mulla Zekë Bërdynën, Ilaz Spahiu – hoxhën e Brojës, mandej Sak Fazlinë bajraktarin e Rugovës të cilët  me këtë veprim mbrojtën edhe shqiptarët që jetojnë në këto anë. Përkatësisht, luftuan për ta mbrojtur pikën më veriore të trojeve shqiptare.

Ali Daci , do të nderohet me titullin qytetar Nderi i Pejës!

Shoqata ” Kosova për Sanxhakun”, anëtarësia dhe simpatizatët e saj,  kanë arsye të veçantë të jenë të lumtur dhe të nderuar nga komuna e Pejsës me rastin e dekorimit të anëtarit të kryesisë Ali Dacii , me tiullin Qytatar Nderi të Pejës.

Ugljanin kërkon status të veçantë për Sanxhakun, reagon Beogradi

ugljanin_nakonpobede

Pas kërkesës së disa zyrtarëve të Këshillit Kombëtar Boshnjak të Serbisë dhe Malit të Zi për krijimin e një statusi të veçantë për Sanxhakun, ka ardhur reagimi nga institucionet qendrore në Serbi.

Dr. Uglanin me bashkëpunëtorë mori pjesë në shënimin e 141 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit

62523094_368379883785356_2174936323041787904_n

 

 

Me ftesën e Kryetari i komunës së Prizrenit, z. Mytaher Haskuka, në manifestimin  për nder të 141 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit mori pjesë  delegacioni nga Sanxhaku i kryesuar nga Dr. Sulejman Uglanin, kryetar i Partisë së Aksionit Demokratik dhe themelues i Këshillit Nacional të Myslamnëve të Sanxhakut.

Presione të pareshtura nga regjimit nacionalist serb ndaj  boshnjakëve të Sanxhakut

BNV-saopstenje-10.6.2019.

 

Këshilli Kombëtar Boshnjak, si organ më i lartë i boshnjakëve në Serbi , ka dërguar kërkesë Serbisë dhe Malit  të Zi për vendosjen e statusit special për Sanxhakun,  territori i së cilit është ndarë nga viti 1912 dhe shtrihet në këto dy shtete. Si rezultat i këtij veprimi, kanë filluar  presione të pa reshtura të nacionalistëve serb ndaj Këshillit Kombëtar Boshnjak dhe  boshnjakëve të Sanxhakut.