Daily Archives: 17 Qershor, 2019

Lista “Vetëvendosje” e  S. Uglaninit kërkon dorëheqjen e Esad Xhuxhos

samoopredjeljenje-press-1024x7683795315424987556729

 

Lista “Vetëvendosje” e cila ka shumicën në Këshillin Nacional Boshnjak ka kërkuar sot nga Presidenti i Këshillit Nacional Boshnjak (KNB) Esad Xhuxho që  menjëhershme të jep dorëheqje të parevokueshme dhe të  kthej  mandatit e këshilltarit  të kësaj  liste sa më shpejt që të jetë e mundur.

 

PËRGJEGJËSIA POLITIKE E SHUMICËS NDAJ PAKICËS

N Draga

Diskursi politik

Ne botën e qytetëruar në rrethana të reja shoqërore në pluralizëm duhet eliminuar qasjen hegjemoniste e trashëguar nga koha e monizmit, sepse çdo popull  apo pjesë të ndara të tij, duhet të prezantohet me identitetin e vet politik, arsimor e kulturor, pa imponime duke respektuar standardët nderkombëtare, që janë në favor të barazisë qytetare e nacionale në nivel lokal dhe qendror,  që është përgjegjësi politike e shumicës ndaj pakicës për qendrueshmëri dhe respekt shoqëror si kudo në vendet me demokraci të konsoliduar