Daily Archives: 30 Nëntor, 2019

Pranga dhe për flamurin kombëtar shqiptar në gjysmështizë në Luginë

flamuri ne Bujanoc

 

Në Luginë të Preshevës përdorimi i flamurit kombëtar shqiptar gjithmonë ka qenë problem. Sa herë ai mund të shfaqet në institucionet vendore është bërë problem nga serbët. Shqiptarët aty, ose janë dëbuar nga vendi ose janë përndjekur politikisht ose janë gjobitur qëllimisht.
Një gjobitje e tillë ishte dhe këtë nëntor për drejtuesin e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Sanxhaku ndihmon njerëzit e prekur nga tërmeti në Shqipëri

bosnjaci-albanci-zenljotres-696x469

 

Tërmeti shkatërrues që goditi Shqipërinë disa ditë më parë ka shkaktuar pasoja tragjike, dëme të mëdha materiale, si dhe një krizë të dukshme humanitare, e cila është veçanërisht e dukshme në vendet më të prekura nga kjo fatkeqësi natyrore.