Monthly Archives: Dhjetor 2019

Martesa, familja dhe lindja si vlera të larta

Akademik_Hevzi_Islami

 

Mbi bazën e tipit të prodhimtarisë agraro-natyrale dhe të izolimit social e hapësinor dhe të jetës së krijuar mbi to të popullatës shqiptare, familja i ruante të gjitha funksionet e njësisë ekonomike, ndërsa femra, për shkak të varshmërisë ekonomike, shkallës shumë të ulët të arsimimit, ngulitjes për shtëpi dhe suaza familjare, objektivisht nuk ka mundur t’i theksonte aspiratat dhe qëllimet e saj personale jashtë jetës familjare dhe ekonomisë shtëpiake. Familja si institucion shoqëror luante funksionin e transmisionit të vlerave kolektive. Në kuadër të familjes, përveç funksionit riprodhues si formë e saj afatgjate, kryheshin të gjitha funksionet e tjera: ekonomike, konsumuese, arsimore, edukative, mbrojtëse, shëndetësore etj. Ishte shumë e ngushtë lidhja midis funksionit ekonomik të familjes dhe funksionit të saj reproduktiv. Familja e madhe ishte jo vetëm formë karakteristike, por edhe territorialisht shumë e zgjeruar e organizimit shoqëror të shqiptarëve.

 

KRIMET E PAZBULUARA SERBE DHE MINI-SHENGENI NUK SHKOJNË BASHKË

Mehmet Prishtina

Pse kjo nguti kaq e sikletshme e Edi Ramës për t’i ofruar nikoqirllëk një projekti ku Kosova nuk është e pranishme?Ajo çka nuk kupton Edi Rama për momentin është refuzimi për të qenë në sinkron me qëndrimet e vëllezërve nga Kosova. Si mund të jesh kaq zemërgjerë ndaj Beogradit, në kohën kur krerët serbë, duke filluar nga Presidenti Vuçiq e teposhtë për çdo ditë të Zotit, punojnë në minimin e shtetësisë së Republikës së Kosovës dhe mohojnë në mënyrë të paskrupullt krimet që i kanë bërë në Kosovë

 

Serbia fshin rreth 7 mijë shqiptarë në Medvegjë nga regjistrat civil

Medvegjes1541056915

Muharrem Salihu, anëtar i Asamblesë së Kuvendit Komunal të Medvegjës, thotë se të drejtat e komunitetit shqiptar atje po vazhdojnë të nëpërkëmben nga Serbia.

NJË MEMO HISTORIKE PËR T’U LEXUAR SOT

shaban-murati-905x395

-Për zyrtarët, që duan Serbinë më shumë se Kosovën

 

Istogu nderohet me dy tituj Ambasador paqeje nga misioni INLOVE HUMANITY MISSION.

nuradini

 

 

Istog, 17 dhjetor 2019

Me titullin Ambasador paqeje u nderuan z.Nuradin Imeraj dhe z.Zeqir Mehmetaj .

Titujt i ndanë :

Dashuri Jeta Divintari  dhe  Dritan Korumi Tirane , Ambasador  .

Në Shkup u shënua 100-vjetori i Xhemijetit

promo
Sot, në Shkup, me një sërë aktivitetesh, të organizuara nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe SHB “Logos-A”, u shënua 100-vjetori i themelimit të organizatës politike Xhemijeti, në të cilën për kryetar u zgjodh Nexhib Draga.

Sindikata policore e Serbisë padit Shkrijelin e PAD-it (SDA)

Dino 2

 

Sindikata e Policisë së Serbisë ngrit fletëparaqitje penale ndaj kundër Ahmedin Shkrijelit, sekretarit gjeneral të i Partisë së Aksionit Demokratik të Sanxhakut (SDA)

 

Fshati i besës që nuk flet më gjuhën shqipe. Historia e tmerrshme – Gjurmë Shqiptare

besnik

Shkrijeli kërkon zgjedhje për Kuvendin e Sanxhakut

Dino 2

 

 

Sekretari gjeneral  i Partisë Aksioni Demokratik të Sanxhakut (SDA) , Ahmedin Shkrijel tha sot se partia të cilën e përfaqëson nuk mund të pranojë ndryshmit  e  kushteve zgjedhore nëse ato janë dakorduar vetëm midis partive politike serbe pa u përmbushur kërkesat e partive minoritare.

Vllado Zmajeviqit i konfirmohen 14 vjet burgim për krime lufte në Kosovë

vlado-zmajevic-daily-vijesti-savo-prelevic-2000

Gjykata e Apelit në Mal të Zi vërtetoi vendimin me të cilin shtetasi malazez, Vllado Zmajeviq është dënuar me 14 vjet burgim për veprën penale: krime lufte kundër civilëve. Gjykata e Apelit i kundërshtoi të gjitha aneksat e avokatëve mbrojtës të Zmajeviqit, duke mbështetur aktgjykimin e dhënë më parë nga Gjykata e Lartë në Podgoricë.