Daily Archives: 21 Mars, 2020

Sallkoviq : Es- selamun alejkum të dashur vëllezër shqiptar

damir

 

Shprehjet për serbizimin apo shqiptarizimin e boshnjakëve të Sanxhakut janë tema  për fat të ke që përmenden dhe  keqpërdorën nga të gjitha palët në Sanxhak dhe askush nuk duhet ta bëjë atë .   Pa ndonjë arsye godasin në mënyrë brutale  ndjenjat më të thella të këtyre njerëzve që jetojnë këtu ndonjë.  Secilit boshnjak të sinqertë kur dëgjon  zërin e tupanit dhe  sheh djemtë në veshjet popullore shqiptare nga një shkak i arsyeshëm i rrjedhin lotët dhe në të njëjtën kohë nxjerr një buzëqeshje dhe psherëtimë për kohërat kur gjyshërit tanë ishin ashtu të veshur   dhe gëzoheshin me atë lloj muzike ..