Daily Archives: 23 Mars, 2020

Shkrimtari rus Lev Trocki: Krimet e shovinizmit serb ndaj shqiptarëve

Trocki

Banorët kishin gjetur poshtë urës  kryesore mbi  Vardar, në qendrën e qytetit, kapica me kufoma shqiptarësh

Si pashë fshatra të tëra shqiptare afër Shkupit të shndërruara në grumbuj shkrumbi

Nënoficeri i urdhëronte:  “Poshtë!” Shqiptarët gjysmë të vdekur nga frika uleshin në gjunjë: “Lart !” dhe ata ngriheshin

(Libri PËRTEJ PERDES-  Krimet e shovinizmit serb)

(Kjo që do të vazhdojë, është pothuajse fjalë për fjalë (e kam shkrojtur nën  diktimin), tregimi i një prej miqve të mij serbë.)