Daily Archives: 2 Maj, 2020

IBER QOSJA NACIONALISTI SHQIPTAR I PESHTERIT I PUSHKATUAR PA GJYQ NGA HORDHIT KOMUNISTE SRBO – SLLAVE

Daci

Ibër Qosoviq (Qosja) 1904-1946

Pas përfundimit të Luftës së parë Botërore u formua Mbretëria Serbo –Kroate dhe Sllovene Në këtë mbretëri krejtësisht sllave shqiptarët dhe as boshnjakët nuk gëzuan as të drejtat njerëzore , politike ,ekonomike, kulturore e fetare, me një fjalë nuk i gëzuan të drejtat njerëzore. Përveç që nuk u trajtuan ashtu si duhet, shqiptaret e Kosovës dhe ata të Sanxhakut iu nënshtruan një gjenocidi sistematik të hartuar mirë nga mbretëria e asaj kohe.

Çka po  mbahet  në fshehtësi nga shkenca serbe në Sanxhak

arsa

 

Arsa mendohet se është  monument i vetëm në të cilin është “selia” e nji shteti të Evropës  në të cilin është e ndaluar hyrja

Shkruan: Ismet Azizi