Daily Archives: 15 Maj, 2020

Koment për shkrimin kushtuar librit monogarfik ”Zhanica, Pepaj dhe Nokshiqi” me autor Hasan Gjonbalaj, shkruar nga Ali Daci.

Bajram Halil Gashi

 

Eshtë meritë, guxim dhe patriotizëm të shkruash ngjarje historike të popullit tënd, të shkruash për pellazgo ilirët, për ata që i përballuan tërë atyre rrebesheve ruso -turke dhe serbomalazeze në mbrojtje të trojeve etnike arbnore, për ata që mbijetuan, që në lashtësi e deri n ditët tona. Në asnjë rast nuk e shkruan historia që shqiptari ka qenë ndonjëherë pushtues por vetëm i pushtuar.