Daily Archives: 19 Maj, 2020

A po rritet antishqiptarizmi në Mal të Zi ?!

ali daci

Ali Daci

Vënja e qëllimshme e zjarrit në shkollën e vetme në gjuhën shqipe në Dacaj të Rozhajës është sulm i drejtperdrejt mbi popullin shqiptarë, mbi tempullin e dijës, mbi gjuhën dhe kulturën shqiptare. Djegja e planifikuar dhe e organizuar e shkollës të shtyn të dyshosh se edhe pyjet qëllimisht u dogjen.

BEDRI PEJANI: SHQIPTARËT E KËRKONIN SANXHAKUN, JO PËR SHKAK TË AMBICIEVE IMPERIALISTE

Bedri_Pejani_portret_nga_Arben_Morina

Dokumente dhe fakte – Shqipëria ndërmjet aspiratave dhe mundësive
Popullata e këtij territori përbëhet gjithashtu nga shqiptarët e sllavizuar dhe nga disa sllav të fesë islame (myslimane). Duke qenë të një feje si edhe shqiptarët, ata janë bashkuar dhe kanë bashkëpunuar gjatë luftës kundër serbëve dhe malazezëve deri më tash. Prandaj, për arsye etnike, ekonomike dhe fetare, kjo popullatë e përbërë nga shqiptarët dhe boshnjakët kërkon që t’i bashkohet Shqipërisë. Për këtë arsye ne, shqiptarët, e kemi për detyrë që t’i ndihmojmë që të na bashkohen.