Daily Archives: 1 Qershor, 2020

NËNPREFEKTURA E PREFEKTURËS SË PEJËS – TUTINI

Ali Daci

HISTORIKU I SHKURTËR ( Pjesa e I )
Shkruan: Ali Daci
Tutini bënë pjesë në territorin e Sanxhakut. Tutini është krijuar si vendbanim në brezin e ish liqenit të Shtavicës dhe së banorët e parë në këto troje ishin dardan. Në kohën e shtetit mesjetar serb Tutini ishte në kuadër të Rashkës dhe pas ardhjës së sllaveve të jugut në këto anë, një pjesë e madhe e popullatës autoktone shqiptare me dhunë u dëbua dhe u shpërngul për në veriun e Shqipërisë, në Malësinë e Mbishkodrës.

 

Suprimimi i autonomisë dhe ndarja e Sanxhakut mes Serbisë e Malit të Zi

I Azizi