Daily Archives: 8 Qershor, 2020

Mbi disa aspekte të librit ”Serbia dhe Shqipëria” të Dimitrije Tucoviq-it.

Serbiadhe shqiperia

Autor : Riad Limani

Historiografia jonë ka vlersuar lartë përfaqsuesit e socialdemokracisë Serbe si Dimitrije Tucoviqin (1881-1914), Kosta Novakoviçin (1886-1939) , për arsyen e vetme, qëndrimin e tyre anti-luftë ndaj popullsise shqiptare gjatë luftrave ballkanike.

 

Lidhja Demokratike Shqiptare në Rozhajë konsolidon radhët!

Fatmir Daci

Lidhja Demokratike Shqiptare, sot mbajti mbledhjen e radhës, të Këshillit Qendror. Mbledhja u mbajt në Rozhajë, kurse me të udhëheqi kryetari i LDSH-së, dhe drejtuesi i Forumit Shqiptar, Nikollë Camaj.
Si e vetmja parti politike që vepron në të gjitha trevat shqiptare, pra edhe në Rozhajë, përzgjodhi këtë qytezë për të mbajtur takimin e vet edhe për hirë të solidaritetit me ata pak shqiptarë që kanë mbetur këtu, pas djegies së shkollës së vetme shqipe, në Dacaj.
Pra, përpos përmbushjes të obligimeve të veta për tu takuar, për Këshillin Qendror të LDSH-së, kjo mbledhje ka në vete edhe simbolikën e vet.