Daily Archives: 29 Qershor, 2020

Bilall ( Bikë) Dreshaj nga Peshteri pjesmarrës në Kuvendin e Dobërdolit

Bilall (Biko)Dreshaj

 

Kuvendi i  Dobërdolit, u mbajt më  4 gusht 1945, ne vendin “LLUGA E DAN PJETRIT” ne Dobërdol te Llapushës.

 

Vëllezërit Dreshaj, luftarë legjendarë të Sanxhakut!

Bilall (Biko)Dreshaj

Bilall Dreshaj (Dresheviq) i njohur si Biko, (1910 – 1987) dhe Dervish Dreshaj (Dresheviq) i njohur si Deko, (1907-1981) ishin luftëtarë shqiptarë të Sanxhakut të Tregut të Ri, të cilët luftuan përkrah Aqif Blytës në mbrojtjen e Sanxhakut nga çetnikët dhe komunistët.