Daily Archives: 24 August, 2020

Ndriqohet vrasja e Jusuf Mehonjiqit kaçakut të Sanxhakut!

5

Jusuf Mehonjiq, udhëheqësi i kaçakëve të Sanxhakut në Mbretërinë e Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve, shkroi faqet më të bukura në historinë e këtij populli me luftën e tij për çlirimin dhe mbrojtjen e boshnjakëve dhe shqiptarëve Sanxhak. Për shkak të suksesit të tij në luftën kundër çetnikëve të Kosta Peçancit dhe xhandarmërisë  mbretërore, u shpall armiku më i madh i shtetit, koka e të cilit u vlerësuar 500,000 dinarë në ari.