Monthly Archives: Mart 2021

1 Mars – Dita e Pavarësisë së B dhe H

Bosnia flag state symbol isolated on background national banner. Greeting card National Independence Day of the Bosnia and Herzegovina. Illustration banner with realistic state flag of B&H.

Në këtë ditë, 29 vjet më parë, qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës zgjodhën pavarësinë.
Në referendumin e mbajtur në vitin 1992, rreth 64 % e qytetarëve thanë se dëshironin të jetonin në ” Bosnjë dhe Hercegovinë sovrane dhe të pavarur, një shtet me qytetarë të barabartë, populli i Bosnje dhe Hercegovinës – myslimanë, serbë, kroatë dhe popuj të tjerë duke jetuar në të”.