Kryetari i Meshihatit pranoi delegacionin e Dijanetit

SONY DSC

Novi Pazar-Kryetari i Meshihatit të Bashkësisë Islame në Serbi myftiu Dr.Mevlud ef Dudiq, pranoi në takim ndihmësin Presidentit të Dijanetit për Çështjet Fetare të Republikës së Turqisë Dr. Hasan Qamil Yilmaz me delegacionin.

Pas i shprehu mirëseardhje dhe njoftoi musfairët me strukturën e Bashkësisë Islame, myftiu Dr. Dudiq theksoi rëndësinë e institucioneve arsimore të Mesihat nga kopshte deri te Fakulteti i Studimeve Islame, me theks të veçantë për Medresen “Gazi Isa-beg” -me shkollën më elite në rajon.

SONY DSC

Dr. Yilmaz përcolli përshëndetjet e Presidentit Dijana Mehmed Gormez dhe të Kryeministri i Turqisë, Ahmet Davutoglu, i cili është duke paguar një vizitë zyrtare në Serbi dhe Sanxhak, duke vënë në dukje se Dijaneti kujdeset për të gjithë muslimanët në Ballkani dhe kërkon vendosjen e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve të mira.

Me këtë rast, Presidenti i Mesihatit ka theksoi se shpreson se Dijaneti do të respektojë autonominë e Bashkësisë Islame në Serbi, duke shprehur paknaqësinë ndaj autoritetin më të lartë të muslimanëve të Turqisë për përkrahjen financiare të strukturave dhe individëve që punojnë në prishjen e unitetit të Bashkësisë Islame në Serbi, ndërsa bashkësisë islame nuk e ka parë të nevojshme përt’i ndihmuar. Ai gjithashtu kërkoi nga Dijaneti të distancohet zyrtarisht nga krijiesa parafeztare dhe të respektojë autoritetet ligale dhe legjitime të Bashkësisë Islame me qëllim të bashkëpunimit reciprok.

Duke theksuar se mesihat përpiqej për një jetë dinjitoze të muslimanëve në Sanxhak dhe Serbi, Myftiu Dr. Dudic shprehi nevojën për hapjen e një konsullatë të Republikës së Turqisë në Novi Pazar, për të cilin është biseduar edhe në takimet e mëparshme me zyrtarë nga Turqia .

I shoqëruar nga Dr. Yilmaz ishte ishte edhe Hasan Atli – atasheu për Çështjet Fetare në Ambasadën e Republikës së Turqisë në Sarajevë.

(Mesihat)

a7262e2ca049a05b9a61205b6ffbacd3e46b72684dea2364c3eb9c9c96d63f48