Dhashtë Zoti, shihemi në autonomi

1-7

 

 

 Partia e Aksionit Demokratik të Sanxhakut ka organizuar një miting proteste me rastin e shënimit të  7 vjetorit  e  ndërhyrjes  së forcave të pushtetit serb në ambientet e PAD  të Sanxhakut , dhe përpjekjes për  linçimin  e kryetarit dhe  zyrtarët e saj ,  ku me  këtë rast me armë   zjarri  është  plagosur një person.

Tubimi u emërua  “Drejtësi për Sanxhak”. I pari në mesin e folësve doli Fuad  Baçiqanin,  i cili me këtë rast tha se  siguria  jonë është në nivelin më të ulët, për shkak se përfaqësuesit e shtetit dhe qytetit të Novi Pazarit  nuk bëjnë punën e tyre si duhet.

6e6ee73cc22d3c0535913658cd3943aafcecaa04430ce2943a5fcc885ee3c9ea

Në mbështetje të luftës kundër dhunës, përfaqësues të BDZ  të Sanxhakut ishin të pranishëm në tubimin e sotëm të protestës. Të pranishmëve iu drejtua prof. Dr. Admir Muratoviq, i cili vuri në dukje se këto   gjëra  janë politikën ditore, dhe se, kur është fjala për këtë,   duhet të mbledhin të gjithë njerëzit që e  duan  qytetin e tyre dhe fëmijët e tyre. “Në këtë vend , nga fillimi vërtetojmë  gatishmërinë tonë për unitet kombëtar në luftë  për jetë të sigurt në shtëpinë e tonë dhe të pragut tonë, në luftën kundër korrupsionit, lidhjes mes  krimit dhe politikës, të cilat në Novi Pazar, e Sanxhak dhe qytete të tjera ka arritur kulmin e saj”, shtoi Dr. Muratoviq.

Para të pranishmëve  foli edhe  kryetari i komunës së Tutinit,  Shemsudin Kuçeviq,, i cili me këtë rast tha se kurrë nuk do të arrijnë të na largojnë nga Sanxhaku. “Një Kryeministri serb vizitoi komunën e Tutini. I kam thënë me këtë rast se të gjitha regjimet në Serbi janë duke u përpjekur në çdo mënyrë për ta   dëbuar këtë grusht të  vogël të boshnjakëve në Sanxhak, por i kam thënë  se kurrë nuk do të ketë sukses “, përfundoi Kuçeviq.

Deputeti Enis Imamoviq, në fjalimin e tij, ka folur në lidhje me padrejtësitë e shumta dhe krimet e cila sot e kësaj dite nuk janë qartësuar, duke i kërkuar qeverisë për t’iu përgjigjur këtyre pyetjeve. “Ne kërkojmë një përgjigje nga qeveria, gjykata dhe prokuroria që banditë të cilët janë të armatosur deri në dhëmbë në orët e vona  janë futur  në lokalet e  partisë sonë, qëlluan në  presidentit  dhe udhëheqjen tonë, dhe kush janë këta banditë që i urdhëroi ata, dhe kush janë këta banditë që tani në mënyrë të sigurt shëtisin  nëpër  qytet,  pavarësisht nga krimi që bëjnë për çdo ditë? “pyeti  Imamoviq.

Presidenti i PAD-it të  Sanxhakut, Sulejman Uglanin foli në fund të takimit. Ai vuri në dukje se pothuajse të gjitha sferat po përjetojnë  nivelin e korrupsionit. Ai shtoi se qeveria detyron  biznesmenët të bashkohen me ta , ti fusin në radhët e tyre përmes njerëzve të saj përgjegjës për rrëmbimin e   kapitalit “keni njerëz të karakterit të dobët  policë, prokurorë dhe gjyqtarë që me procedura të shpejta  shkelin dinjitetin e çdo njeriu, dhe pastaj   u thonë:” të mbrojnë veten   në gjykatë, kërko drejtësi  “. Nëse vazhdojnë kështu ne do ti bartim bizneset në Bosnjë dhe Kosovë. Jemi të detyruar të i tërheqim për veshi, nuk mund të bëjnë më kështu! “, tha Uglanin

4

“Ju  uroj gjithë të mirat dhe ne do të shihemi në autonomi, dashtë Zoti,” u rekomandoi  Uglanin të gjithë të pranishmëve të tubimit të sotshëm.

/Ismet Azizi/