Djegja e flamujve është akt urrejtje

Logo

 

Organizata “ Kosova për Sanxhakun” shpreh shqetësim të thellë dhe dënon ashpër, shfaqjen e akteve vandale, djegien e  flamujve kombëtare të Kosovës e të Shqipërisë në Podgoricë.

Organizata “ Kosova për Sanxhakun” shpreh shqetësim të thellë dhe dënon ashpër, shfaqjen e akteve vandale, djegien e  flamujve kombëtare të Kosovës e të Shqipërisë në Podgoricë.

Janë akte të shëmtuara dukuri të tilla  dhe nuk janë gjë tjetër përveç shfaqje të urrejtjes,   mos respektit dhe mos tolerancë ndaj shqiptarëve në tërësi, prandaj si shoqëri është e domosdoshme  të punohet shumë më shumë në integrimin dhe avancimin e vlerave demokratike, kulturore dhe ndëretnike, në këtë pjesë e Ballkanit e cila pretendon të jetë pjesë e  Evropës demokratike.

Aktet e tilla të urrejtjes ndaj shqiptarëve dhe shteteve të tyre qesin në pah nivelin e lart të urrejtës që mbizotëron në mentalitetet e shoqërisë serbo-malaziase për çdo gjë që ka të bëj me qenien jo sllave si tërësi.

Jemi të  zhgënjyer thellësisht me mënyrën se si vallë për akte të kësaj natyre shteti  as këtë raste e lere më ato më të rënda, nga e kaluar jo e largët (siç është rasti i Husajve) nuk arrit të i qes para drejtësisë kryesit e këtyre sulmeve që në vazhdimësi po përsëriten duke acaruar deri në pikë të vlimit marrëdhëniet ndëretnike dhe ndërshtetërore.

Incidentet e këtij karakteri, jo vetëm se nuk shkojnë në favor të marrëdhënieve të mira ndërnacionale në Mal të Zi, por  as nuk krijojnë ambient besimi brenda vet popujve që jetojnë në Mal të Zi por edhe në tët trevën e Sanxhakut, e më gjerë.

OJQ “ Kosova për Sanxhakun”

Kryetar: Ismet Azizi