Diskriminimi serb bashkon shqiptarët e Preshevës me Sanxhakun në Kuvendin e Serbisë

sanxhPresh (1)

Kryetari i Bordit Ekzekutiv të SDA Sanxhakut Enis Imamoviç i bëri sot thirrje deputetëve të Bashkimit Demokratik boshnjak të Sanxhakut (BDZS) në Kuvendin e Serbisë formuar një fraksion të pakicës.

SDA Sanxhakut dhe BDZS kanë fituar nga dy deputetë në zgjedhjet parlamentare në Serbi më 24 prill. Në ekipin e tyre, ashtu siç njoftoi Imamovic, do të përfshijë përfaqësues të partive shqiptare. Ai në konferencë për shtyp tha se partia do të vazhdojë të bashkëpunojë me Partinë për Veprim Demokratik (PVD) Riza Halimi.

Sipas agjencisë se lajmeve “Presheva jonë” ky bashkim i deputeteve nga Presheva dhe Sanxhaku ne Kuvendin e Serbisë është “rezultat” i diskriminimit serb. Ketë e tha ditë me parë gjatë një vizite në Preshevë, para zgjedhjeve ne Serbi edhe Bartësi i listës zgjedhore e Bashkësisë Demokratike Boshnjake të Sanxhakut Muamer Zukorliç sipas te cilit zullumqarin, e Serbisë kundër shqiptarëve duhet luftuar nga Sanxhaku deri në Luginë!..”

“Me këtë listë të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, në seancën e fundit, ne kemi bashkëpunuar me sukses në një grupit të përbashkët, në mënyrë që ne të vazhdojmë të bashkëpunojmë…”

Ai ka thënë se zgjedhjet parlamentare dhe lokale në Serbi e fundit “e parregullt, në një atmosferë të kërcënimeve, shantazheve dhe kërcënimeve”.