Mali i Zi vazhdon spastrimin etnik të shqiptarëve autokton (video)

Eigrimi nga Mali I Zi

Terrori dhe represioni shtetëror malazez detyron shpërnguljen së shqiptarëve nga Mali i Zi. Kështu, shteti kriminal malazez spastrimin e dhjetëra vendbanime që nga Plava e Gucia, Malësia, Kraja dhe Ulqini.

Analistët vlerësojnë se shkaqet e këtij emigrimi janë gjendja e rëndë ekonomike, papunësia dhe mungesa e perspektivës zhvillimore. Analistët vënë në dukje se shpërngulja kaq e madhe ka arritur pikën kritike që rrezikon qenien kombëtare të shqiptarëve në Malin e Zi.