Mbahet seminari për “Zhvillimin profesional të mësuesve nga Lugina e Preshevës”

seminari-tirane-1

Me iniciativën e kryetarit të Komunës së Bujanocit si dhe deputetit popullor Fatmir Hasani në bashkëpunim me Ministren e arsimit Lindita Nikolla në Shqipëri është mbajtur seminari i parë për “Zhvillimin profesional të mësuesve nga Lugina e Preshevës”.

 

Ligjëratat në këtë seminar kanë qenë të përqëndruara në lëndën e Gjuhës Shqipe dhe ate të Historisë në Shqipëri, si dhe rreth planprogrameve dhe teksteve si dhe aplikimit të mesimdhënies e mësimnxënies në Lugin të Preshevës. Seminari ka qenë mjaft frytëdhënës për mësuesit e Luginës së Presheves kryesisht në aplikimin e metodave të avancuara në mësimdhënies, shprehet për Titulli.com, Agim Hasani nga departamenti i arsimit në Komunën e Bujanocit .

Hasani thotë se” të gjithë pjesëmarrësit janë ndarë të kënaqur me zvillimin e seminarit dhe se depertamenti për arsim në komunën e Bujanocit me këshilltarët e Ministres Nikolla kanë rën dakord për intensifikimin e bisedimeve dhe takimeve për të vazhduar bashkëpunimin për mbajtjen e seminareve të tjera të këtij lloji mirëpo të lëndëve të tjera”.

Në këtë seminar kan qenë 90 pjesmarrës nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja i cili është pëcjellur me vëmendje të madhe nga mediumet e Shqipërisë.