N. Pazar: Paraqitja e nxënësëve me valle shqipe ngjallin reagime!

IMG-20170405-WA0034-620x330

 

Për shkak të reagimeve të  disa shovinistëve , me rastin e paraqitjes së nxënësve të shkollës së mjekësisë së N. Pazarit me valle shqiptare dhe me  hartën e Republikës së Kosovës së Pavarur reagoi drejtori i qendrës kulturorre të Novi Pazarit Husein Memiq,  i cili iu drejtua opinionit  nëpërmjet rretit social facebok.  IMG-20170405-WA0034-620x330

Në mes tjerash  Husein memiq shkruan : “Shkolla mjekësisë është paraqitur me valle nga Kosova me hartën e Kosovës.

Ky është festival kulturor, një festival në të cilën promovojnë unitetin, tolerancën dhe bashkëjetesën. Ju që ju pengon, i porosis të pëlcitni nga në urrejtje.

Ne gjithmonë do të promovojë çdo gjë reflekton kulturën e të gjithë popujve. Vallet nga Kosova valëzohen në këtë festival që 40 aq edhe sa ekziston ky festival. Në këtë festival ka pasur lojëra nga të gjitha pjesët e Serbisë, Malit të Zi, Sanxhaku dhe ashtu gjithmonë do të jetë.  Kjo koreografi  luhet e dhe në Beograd dhe nxënësit të cilët kanë luajtur këtë koreografi janë të nacionalitetit serbë dhe boshnjakë. Lërnani të qetë dhe promovoni këta fëmijë, unitetin, dashurinë, paqen, ndërsa jo atë që e keni në zemër, urrejtjen dhe shovinizmit!

Tani jeni të lirë, të na goditni nga të gjitha mediet, më sulmoni mua personalisht ndërsa unë gjithmonë do të mbetem në anën e të gjithë nxënësve dhe shkollave, nuk kam ndërmend të arsyetohem. Ju të cilët janë rritur me luftërat dhe kokat tuaja të shpërlara nuk mund të na bëni  neve të rinjve të urrejmë dhe të mendojnë ndryshe. Ne lirinë e shprehjes, bashkimit, tolerancës do të vazhdojë ta kultivojmë dhe ta afirmojmë.”