Reagime ndaj sulmeve të mediave dhe politikanëve serb!

BNV-Sopcenje-za-javnost-300x165

Me rastin e reagimeve  të mediave serbe dhe shumica e partive politike serbe për paraqitjen  e valleve folklorike nga Kosova nga nxënësit  e shkollës së mjekësisë  në Festivalin e amatorëve të  mbajtur para disë   në Novi Pazar, Këshilli Kombëtar Boshnjak dha këtë.

 

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Mbishkrimet në mediat serbe janë pjesë e një fushate të orkestruar shoviniste në përpjekje për të sfiduar të drejtën e boshnjakëve për të shprehur ndjenjat e tyre pozitive ndaj popullit mik shqiptar.

 

Shqetësues është fakti se udhëheqësit politikë serbë dhe mediat japin vetes të drejtën për të parandaluar bosjnkaëve mbajtjen e marrëdhënieve të mira fqinjësore dhe miqësore me popujt  dhe kulturave në rajon dhe më gjerë.

 

Shpresojmë që këto derdhje të  urrejtjes dhe armiqësisë nuk pasqyrojnë disponimin e popullit serb në Sanxhak.

 

Ne u bëjmë thirrje autoriteteve gjyqësore kompetente për të nisur menjëherë procedimet kundër mediave dhe përfaqësuesve të partive politike që janë në këtë rast ka marrë pjesë në nxitjen e mosdurimit kombëtar kundër boshnjakëve dhe shqiptarëve.