Qytetarët e Novi Pazarit kërkojnë ngritjen e qendrës përkujtimore në Haxhet (video)

grobnica-hadzet-696x469

 

Gjetjet e mbetjeve mortore pran objektit të shërbimit Emergjent në Novi Pazar për çdo ditë është temë aktuale.


Kush janë, të cilës periudhë janë dhe se a do të kryehen në mënyrë adekuate dhe a do të bëhet analizë e detajuar e eshtrave të gjetur, është pyetje familjeve të brengosura, anëtarët e të cilave janë vrarë në Haxhet në vitin 1944-45, për të cilët nuk dinë asgjë.

Autoritetet duhet të bëjnë çdo përpjekje kjo çështje të zgjidhet në mënyrë dinjitoze?
Qytetarët janë të shqetësuar për mënyrën zhvarrimit.

Haxheti i atëhershëm dhe i tanishmi nuk është i njëjtë, njerëzit ende jetojnë duke mos patur besimin për të mësuar në lidhje me familjarët e tyre.
Ata do të harrohen eshtrat e gjetura në qendrën Spitalore në Novi Pazar, dhe të dihen se a janëë eshtrat e përsonave të kzekutuar në vitn 1944-45 mbetet për të mësuar.