Imamovic: Sanxhaku është fakt historik, ndërsa RS është “krijesë gjenocidale”

enis-sandzak-696x469

Sanxhaku dhe  ashtuquajtura “Republika Serbe” në asnjë mënyrë nuk janë të njëjta për shkak se Sanxhaku është historik, ndërsa kjo e fundit është ndërtuar mbi spastrimit etnik dhe gjenocidit ndaj boshnjakëve, tha në një deklaratë deputeti PAD ( SDA) të Sanxhakut Enis Imamoviq.enis-sandzak-696x469

Imamovic konsideron se të gjithë ata që krahasojnë Sanxhakun dhe të tërheqin çfardo paralele me këtë, sipas fjalëve të tij ” krijesë gjenocidiale”.

“Sanxhaku të drejtat e veta i nxjerr nga ekzistenca e stij shekullore dhe të
mbijetesës, dhe btradistës antluftës dhe tradistës anti-fashistenga e drejta kombëtar dhe ndërkombëtar, si dhe një numër i traktateve ndërkombëtare gjatë shekujve deri në ditët e sotme, ndërsa e ashtuquajtura. ‘Republika serbe’ është rezultat i agresionit në B e H në viti e nëntëdhjetave duke e bërë atë krejtësisht të ndarë nga Sanxhaku në çdo kuptim.
anxhak
Prandaj, e drejta e Sanxhkaut dhe të gjithë qytetarëve të Sanxhakut nuk ka absolutisht asgjë të bëjë me krijesësn gjenocidale dhe çdo gjë që nghanë në të apo në në lidhje me te,”tha Imamoviq.