Uglanin – Brenda tre muajve të mbahen zgjedhjet për organet e Sanxhakut

ugljanin-press-dan-zastave-640x330

Në kuadër të shënimit të Ditës së Sanxhakut në selinë kryesore të Këshillit Kombëtar Boshnjak në Novi Pazar – u bajt një seanca solemne, e cila filloi me intonimnin e himnit kombëtar të boshnjakëve të Sanxhakut , gjegjësisht me himnin “Jam biri yt.”

Në mesin e shumë të ftuarëve ishte kryetari i komunës së Sarajevës Ilixha, Senaid Memic, i cili tha se komunën të cilën e përfaqëson është e hapur për bashkëpunim, shkëmbim të përvojave, të ekspertëve dhe vullnetarëve në të gjitha fushat. Në seancë foli gjithashtu një anëtar i presidencës së shoqatës miqësore Boshnjako-Turke Bosfor në Sarajevë, Muamer Kalic. Ai kujtoi rrethanat në të cilat u mbajt Konferenca Sjenicë, si dhe rëndësinë e vizitës së Presidentit të Republikës së Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan.

Gjatë seancës u theksua rëndësia e 20 nëntorit, datës kur u themelua Këshilli Kombëtar Antifashist i Çlirimit të Popullit të Sanxhakut. Presidenti KKB Sulejman Ugljanin, tha se boshnjakët nga anulimi ZAVNOS por edhe më herët përjetuar persekutime të shumta të cilat janë përsëritur çdo 30 vjet, dhe se roli i Këshillit, siç tha ai, për të zgjidhur identitetin dhe statusin e çështjeve të boshnjakëve. “Flitet për zgjedhjet dhe qëllimi ynë kryesor për të cilin ne do të këmbëngulim është që të kërkojmë që zgjedhjet për organet e Sandžak të shpallen brenda tre muajve. Me qëllim që qytetarët e Sandzakut zgjedhin organet e tyre “, tha Ugljanin.

Përveç një pjesë të këshilltarëve, seanca u ndoq edhe nga përfaqësuesit e qytetit të Novi Pazar, Tutin dhe Sjenicë, Këshilli Kombëtar Boshnjak të Malit të Zi, përfaqësues të shkollave dhe shoqata e organizata të ndryshme, si dhe përsonalitete nga jeta publike dhe kulturore të Sanxhakut.

Festimi i Ditës së Sanxhakut vazhdoi me promovimin e librit nga shkrimtari Serif Saboviç, i titulluar “Katarza”.