Kandiq: denon veprimet e  Beogradit zyrtar

hilmo

 

 

Përpjekje e dështuar e BEOGRADIT dhe Vuçiqit për Venjën në zbatim – vendosjen e njëanshme të Republikës “Asociacioni i komunave serbe në veri të Kosovës.”

Partia Europiane e Aksionit Demokratik – ESDA (Evropska Stranka Demokratske Akcije) e denon ketë përpjekje të Beogradit për të ndarë dhe cenuar integritetin territorial dhe sovranitetin e Republikës së Kosovës.

 

Provokimi i përfaqësuesvë te Beogradit – të pushtetit ekzekutiv Serbë të kryesuar nga zyra e të ashtu-quajtur Ministria për KiM, me hyrjen e tyre (të paligjshme) në territorin e Republikës sovrane të Kosovës në një rrugë alternative te kuajve dhe frikësimet, ngacmimet e qytetarëve është akt terrorist.

 

Ne si ESDA jemi thëllsishtë të shqetesuar që mos përseriten përvojat e hidhura të se kalures siqë ishin: kryrja e një numëri të madh të krimeve kundër Boshnjakëve në Mitrovicën e Veriut – Mahalla Boshnjakve  dhe në fshatrat e komunës se Leposaviqit, ku jetojnë Shqipetar dhe Boshnjak.

 

Nga përvoja e vitëve 1992, të agresionit në Bosnje dhe gjenocid ndaj popullit boshnjak dhe të luftës në vitin 1999 gjenocidit mbi shqiptaret në Kosovë, tensione të tilla politike e kërcënim i shpeshtë me luftë, ne si ESDA na shqeteson tej mase.

 

ESDA shpreh shqetësim të madh për jetën dhe sigurinë e boshnjakëve, shqipëtarve dhe të gjithë qytetarëve të tjerë të R.Kosova, si dhe për rezikun që i kanset edhe pronave të tyre në veri të Kosovës.

 

ESDA i bën thirrje të gjitha institucioneve të Kosovës, në radhë të parë Qeveris së Republikës së Kosovës, përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare në Kosovë për të marrë të gjitha masat parandaluese dhe të sigurojë popullin boshnjak, shqipëtar dhe të gjithë qytetarët e komuniteteve jo-serbe në veri të Kosovës, si në siguri, rend ligjorë dhe ekonomike.

 

Presidenti i ESDA

Dipl. Ing. Hilmo KANDIĆ

Attachments area