Lajiq për Statusin e Kosovës: Çdo përfaqësues i mëvonshëm i shqiptarëve  është më radikal sesa ai i mëparshmi

Rasim_Ljajic_2011-mc.rs_-780x439-640x360

 

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Tregtisë ,  Ministri dhe  Turizmit Rasim Lajiq  ishte  musafir i ditarit TV në RTS , ka  ku ai foli në lidhje me statusin e Kosovës.

Lajiq tha se ” orkestrim ynë” që nuk e japim Kosovën, se Kosova është zemra e Serbisë dhe se duhet të mbetet ashtu,  si dhe  është gjendje  ideale  në një konfliktin të ngrirë. Në negociata, theksoi ai, realizmi është i domosdoshëm.

“Duhet t’i lëvizim gjërat nga një rrugë pa krye për shkak të  njerëzve, që jetojnë atje. Çdo propozim i ardhshëm është, nëse  shikohet gjatë  historisë, është më keq se ai i mëparshmi. Çdo përfaqësues i mëvonshëm i shqiptarëve ishte më radikal “, tha Lajiq.

Ai sugjeroi se , nuk është  negociuar me atë që është mundur dhe  për çdo propozim, nga  autonomia deri te  ndarjes, konsiderohej tradhti e interesave.

“Duhet të gjitha  të vendosni në tavolinë. Mendoj se ndarja është një zgjidhje e mirë, por është  e vonuar. Pozicioni negociator gjith[ënjë e më shumë po dobësohet dhe sa më shumë që shtyhet për më vonë, aq më keq do të jetë, ” konstaton Lajiq.