Zukorliq: Lajiqin duhet me pru në vete, ndërsa Uglaninin me largu nga pushteti me nëpërmjet  komponimeve të qeverive  në komunat e Sanxhakut

ljajic-zukorlic-.ugljanin-4

 

Kryetari i Partisë për Drejtësisë dhe Pajtim (SPP) Muamer Zukorliq, beson se Sulejman Uglanini  mbahet gjallë në jetën politike falë pushtetit  lokal që ka në komunat e Sanxhakut, të cili  duhet t’i shkarkohet  “infuzioni i shtetit”, dhe pastaj do të jetë  minor dhe nuk do të jetë në gjendje  të valëvitet dhe përhap ide destruktive.

“Ndaj sjelljeve të Uglaninit nuk duhet përgjigjur me forcë, por politikisht. Duhet me ia shkëputë burimet e energjisë që i ai i merr  nga organet lokale dhe organet të tjera të pushtetit, madje edhe disa burimeve nga qeveria, tha Zukorliq.

Nëse Lajiqin nu arrnë Serbia me pru në vete , do të vijnë në një situatë, thotë ai, Sanxhakun  do ta ndërtoj dikush tjetër e jo Serbia, dhe  se mund të vijmë në një situatë  të tillë  si çështja e   Kosovën, të zgjedhet  nga një humbje më e   madh apo më  vogël.

Ai shton se edhe më herët ka treguar  për rrezikun e Ugljaninit “ndezjen e atmosferën në Sanxhak dhe duke luajtu me emocionet kombëtare”,  si dhe Uglanini ka mentorë të jashtëm.

Kush janë mentorët e Ugljanin, Zukorliq nuk deshi  të flet, por ai tha “se ka aktorë të rëndësishëm rajonal dhe ndërkombëtar të interesuar për proceset politike në Sanxhak.

“Çështja  e Sanxhaku është e hapur dhe vetëm është në pye tje se a do ta zgjidh  Serbia, apo do të vjen në pozitë t’i ketë figurat e bardha  apo të zeza  dhe a do ti  t’i lëvizë figurat e para ” theksoi ai.

I pyetur se a ka Uglanin mentorë në Prishtinë dhe Shqipëri, siç është shkruar mediat, Zukorliq thotë se nuk e përjashton një mundësi të tillë, por që mentorët e vërtetë janë  shumë më e fortë se Prishtina dhe Shqipëria.

“Prishtina dhe Shqipëria mund të jetë ngrohës të rrjedhshëm në procedurat bashkëveprim, por  mendoj se ata janë më të fuqishëm,  faktorë e  rëndësishëm  janë më të interesuar për  Ballkanin, për Sanxhakun si nyje e  Ballkanit,” theksoi ai, përfundon sadzacke.rs.